logo

Søk

Du er her:

  • Hjem
  • Nyheter
  • Våre gamle håndballdrakters reise til Swaziland.

GRASROTANDELEN

Våre gamle håndballdrakters reise til Swaziland.

Tidlig i mars besøkte en i vår foreldregruppe SOS-barnebyers programmer i Swaziland. Med seg i bagasjen hadde hun med seg en gave fra Oppsal Håndball.

Nina, mamma'n til Oskar G02 og Una J04 arbeider i SOS-barnebyer. I mars besøkte Nina SOS-barnebyers programmer i det lille landet Swaziland, som ligger i det sørlige Afrika. Med seg i bagasjen hadde hun  med seg en gave til barn og unge i Swaziland fra Oppsal Håndball.

Swaziland er et av de siste eneveldige kongedømmer i verden. En stor andel av befolkningen er smittet av hiv/aids, og den forventede levealderen er lav. Barn og unge utgjør en stor andel av befolkningen. Totalt bor det ca 1,4 millioner mennesker i Swaziland og 35 % av disse er barn under 14 år. Over 200.000 barn er foreldreløse. Antallet foreldreløse barn er så stort at lokalsamfunnet er overbelastet. Gjennom SOS-barnebyers programmer i Swaziland får barn og voksne livsviktig og langsiktig hjelp. Det fokuseres på å møte barnas behov og styrke omsorgspersonene slik at de klarer å ta vare på barna. Barna får omsorg, mulighet til lek og fritid, skolegang, familie og et helsetilbud, og det skapes varige endringer for barn og samfunn. Barn som vokser opp i et trygt hjem har bedre forutsetninger for å ta ansvar for seg selv som voksne og bli gode bidragsytere i samfunnet sitt.

De gamle draktene fra Oppsal Håndball ble mottatt med store jubelrop. Det er ikke så mange som kjenner til sporten håndball i Swaziland. Men lek og aktivitet er en viktig del av barndommen, uansett hvor man vokser opp. Gjennom idretten bygges sosiale strukturer. Nina overbringer varme hilsener og en stor takk fra dem hun møtte i Swaziland.

Gaven fra Oppsal Håndball øker idrettsgleden- og stolthet, og lar barn få være barn.

SOS Barnebyer i Swaziland

Filmer fra Swaziland

       

Oppsal IF Håndball
Vetlandsveien 49
0671 OSLO

Tlf: 45 22 46 12 webmaster@oppsalhandball.no

 

SPONSORER OG SAMARBEIDSPARTNERE