logo

Søk

Du er her:

Dommere i Oppsal Håndball

Dommerkontakt i Oppsal Håndball  

Cathrine Mikkelsen er Oppsal Håndball sin dommerkontakt:

Mobil 46472786
E-post cathrine@oppsalhandball.no

Har du spørsmål om dommerne, eller kanskje du kunne tenkte deg å være dommer selv? Ta kontakt med Cathrine for mer informasjon.

 

Dommerutdanning

Innenfor breddehåndballen - er det spesielt viktig å sette fokus på hvordan en kan rekruttere flere dommere, og hvordan vi kan beholde disse lengst mulig. Det finnes svært mange dommermålgrupper, med svært forskjellige ønsker, motiv og behov. For å imøtekomme disse er det nødvendig med et differensiert utdannings- og kompetansetilbud, som vektlegger det som er mest sentralt å følge opp for den enkelte målgruppe.

Dommersektoren må i større grad tilby differensierte opplegg, både med tanke på utdanning – men også med tanke på hvor mye hver dommer ønsker å bruke av tid på håndballen. For å få enda flere dommere – samt at vi skal beholde disse lengst mulig, og etter hvert utvikle noen av dem videre inn mot topphåndballen – trenger vi gode kursinstruktører og gode observatører/veiledere i kamper.

Den enkelte klubb har ansvaret for å rekruttere nye dommere. Klubben skal videre støtte og utvikle dommerne. Dette bør i hovedsak ledes av en dommerkontakten i hver klubb. NHF Region Øst-Norge tilbyr faglig hjelp til klubbene og dommerne gjennom sine instruktører, observatører og veiledere.

For at spillere og lag i håndball skal ha så gode sportslige betingelser som mulig i konkurransesituasjoner, vil tilrettelegging for videreutvikling og rammebetingelser for dommere i NHF Region Øst-Norge være et viktig bidrag.

Gjennom tilrettelegging og godt kamptilbud er målsettingen å få enda bedre prestasjoner i ungdoms og seniorhåndballen. Et resultat av dette vil være økt kamptilbud for våre dommere/nasjonalt. Det anses som en forpliktelse overfor NHF/DK å tilrettelegge for best mulig forberedelse for norske dommerpar når de oppnevnes til nasjonale oppdrag.

Dommerdagbok

 

Takster for bruk av Oppsal dommere i treningskamper.

Klasse: 11-12 år  150,- per dommer
Klasse: 13-14 år 175,- per dommer
Klasse: 15-16 år 250,- per dommer
Klasse: 18-senior 300,- per dommer

Oppsal dommere skal ikke gjøre “vennetjenester”, men ta betalt for alle kamper.

Oppsal dommere skal ikke ta reiseutgifter for dømming av Oppsal lag vis ikke reiseutgiftene er over 200 kroner.

Det er ingen plikt for lagene å bruke Oppsal dommere. Det kan godt brukes eksterne dommere, men da må man også pålegge seg reiseutgifter.

       

Oppsal IF Håndball
Vetlandsveien 49
0671 OSLO

Tlf: 45 22 46 12 webmaster@oppsalhandball.no

 

SPONSORER OG SAMARBEIDSPARTNERE